Acclimatiseren


Het acclimatiseren van je vloer is een essentieel onderdeel van het legprocess van je vloer. Het is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je vloer er lang mooi en stevig uit blijft zien. Door je vloer te acclimatiseren geef je het de kans om zich aan te passen aan de omgeving. Hierdoor krimpt je vloer minder snel, zet deze minder snel uit en trekt je vloer niet krom. Maar hoe acclimatiseer je je vloer? Wij leggen het je uit!

Bij het leggen van een laminaat, pvc- of een houten vloer zijn er een aantal zaken die veel verschil kunnen maken. Acclimatiseren is er hier een van. Voor een optimaal legresultaat is het erg belangrijk om de vloer voldoende tijd te geven om op temperatuur te komen.

Een vloer acclimatiseren? Zo doe je dat!

Of je nou een laminaat-, pvc- of een houten vloer wil gaan leggen, acclimatiseren is altijd een belangrijke stap in het proces. Om je vloer goed te laten acclimatiseren, zijn een aantal zaken belangrijk:

  • Zo moet de ruimte waarin de vloer wordt gelegd tussen de 18° en 26°C graden zijn.
  • Ook is het belangrijk om rekening te houden met de luchtvochtigheid. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40% en 60%.
  • Leg de verpakkingen los van elkaar en goed verspreid over de ruimte waarin de vloer wordt gelegd.

Laat ten slotte de vloer minimaal 48 uur acclimatiseren voor het beste resultaat. Zo zal jouw vloer er geweldig uit zien, én jarenlang meegaan. Succes met het acclimatiseren van jouw vloer!

Acclimatiseren