PVC Vloeren

Het gebruik van PVC vloeren is al jarenlang aan een opmars bezig. Dat is zeer begrijpelijk want PVC is een materiaal dat heel geschikt is voor een vloer. Het is een houtvrije kunststof opgebouwd uit verschillende lagen PVC en is dun en soepel. Een PVC Vloer is dus uitermate geschikt voor ruimten waar de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn. Door de veelzijdigheid van het PVC materiaal is een ongekend brede keuze aan dessins mogelijk.

PVC vloeren zijn te vergelijken met vinyl maar het materiaal is iets zwaarder, dikker en sterker. De kwaliteit is inmiddels zo goed dat een PVC vloer vaak nauwelijks van echt hout te onderscheiden is.

Een pvc-vloer wordt vaak in stroken geleverd, vergelijkbaar met de afmeting van laminaatplanken. Deze stroken zijn gewoon naast elkaar te plaatsen op de vloer.

Voordelen van een PVC vloer

De PVC vloer wordt door steeds meer mensen ontdekt. En dat is ook niet zo gek want de PVC vloer heeft u veel te bieden. PVC vloeren zijn namelijk uitzonderlijk duurzaam, sterk, eenvoudig te onderhouden, zeer stabiel en stil.

Overweegt u de aanschaf van een PVC vloer? Wij zetten de belangrijkste voordelen graag voor u op een rij:

PVC Vloer voordelen
Prijs-kwaliteitverhouding

Een PVC vloer van Vloer Het Zelf heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is daardoor haalbaar voor elk budget.

Slijtvaste vloer

PVC is een duurzaam en slijtvast product waardoor uw vloer lang mee gaat. Uw hoeft zich dus geen zorgen te maken over de levensduur van uw vloer. Uw vloer zal voor een lange tijd mooi blijven.

Of deze nu gebruikt word op een weinig gebruikte slaapkamer, een intensief gebruikte woonkamer of in een vochtige badkamer. De vloer zal in alle omstandigheden zijn mannetje staan.

PVC vloer en het gebruik van vloerverwarming

Omdat PVC warmte goed geleid is een PVC vloer goed te combineren met een vloerverwarming.

Een PVC vloer van Vloer Het Zelf is niet gevoelig voor verschillen in kamertemperatuur waardoor deze niet bij temperatuurwisseling niet gaat vervormen.

Vloerverwarming als hoofdverwarming met een PVC vloer

Door de goede warmtegeleiding en goede warmteverspreiding van PVC zal een vloerverwarming efficiënter zijn werk doen dan bij menig andere vloer. Het is bij de combinatie van eens PVC vloer en vloerverwarming dus geen probleem om de vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken. Naast de een behaaglijk gevoel in uw woning zorgt dit ook voor lagere energiekosten.

Vochtbestendige PVC vloer

Omdat er in een PVC vloer geen hout of andere absorberende grondstoffen zijn verwerkt is de vloer zeer vochtbestendig. Een flinke dweilbeurt is dus totaal geen probleem voor een PVC vloer. Vanwege de hoge vochtbestendigheid van een PVC vloer is deze ook een ideale keuze voor vochtige ruimtes zoals een badkamer of als keukenvloer. Je kunt nog een extra beschermende laag aanbrengen door het gebruik van een polish. Dit zal er voor zorgen dat de naden goed geseald zijn en de levensduur wordt verlengd.

PVC vloeren zijn eenvoudig in onderhoud

In de fabriek worden PVC-stroken voorzien van een PU-afwerking. Dit is een beschermende laag die slijtage tegen gaat. De vloer is hierdoor eenvoudig te onderhouden.
Een PVC vloer behoeft nauwelijks onderhoud. En vanwege de vochtbestendigheid is deze eenvoudig te reinigen met een sopje en een dweil. U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw vloer door indringend vocht schade op loopt.
Daarnaast is een PVC vloer eenvoudig stofvrij te houden. De vloer is niet poreus waardoor stof geen grip krijgt op de vloer. Stofzuigen en vervolgens met de dweil er over heen is voldoende.
Aan te raden is om direct na de installatie de vloer eerst goed te behandelen met een “polish”, hierdoor worden alle naden gesloten en krijgt uw vloer een extra bescherming laag. Een jaarlijkse herhaling van deze behandeling zal de levensduur van de vloer verlengen.

Hygiëne en stof allergie vriendelijk vloer door het gebruik van PVC

Een PVC vloer heeft een antibacteriële behandeling gehad waardoor deze zeer hygiënisch is. Daarnaast kan stof zich niet makkelijk hechten op de vloer en is deze eenvoudig te reinigen.

Een PVC vloer is dus zeer geschikt voor kinderen en mensen met bijvoorbeeld een astma aandoening.

Weinig contactgeluid bij het gebruik van PVC als vloermateriaal

Contactgeluid ontstaat b.v. door het verschuiven van meubels en het tikken van hakken. Door de hoge dichtheid van PVC zal een PVC vloer weinig hinderlijk contactgeluid veroorzaken.

Bij een gelijmde PVC vloer zal het contact geluid nog minder zijn doordat er geen lucht tussen de vloer aanwezig is. Omdat er geen lucht tussen de vloer is zal deze zich ook niet als een klankkast gedragen. Wel zo fijn voor uzelf en uw buren.

Een PVC vloer is eenvoudig te leggen

PVC vloeren zijn gemaakt van dun materiaal, meestal slechts een aantal millimeter dik. Hierdoor ontstaan tijdens het leggen geen problemen met de hoogte van deuren en drempels.

Voor een beetje doe-het-zelver is het leggen van een PVC vloer een fluitje van een cent. Gaat u toch liever niet zelf aan de slag? Geen probleem, Vloer Het Zelf werkt met professionele leggers die uw vloer tegen een zeer aantrekkelijke prijs vakkundig kunnen leggen.

Showroom vol PVC Vloeren

Wilt u de PVC vloer graag zelf zien en voelen? Dan kunt u altijd een van onze showrooms bezoeken voor een goede ervaring en advies. Er is altijd wel een vestiging bij u in buurt. Bekijk hier onze vestigingen. Of bekijk ons assortiment pvc-vloeren online.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring