PVC Vloeren: uitgebreide informatie


Het gebruik van PVC vloeren is al jarenlang aan een opmars bezig. Dat is zeer begrijpelijk, want PVC is een materiaal dat heel geschikt is voor een vloer. Het is een houtvrije kunststof opgebouwd uit verschillende lagen PVC en het is dun en soepel. Een PVC Vloer is dus uitermate geschikt voor ruimten waar de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn. Door de veelzijdigheid van het PVC materiaal is een ongekend brede keuze aan dessins mogelijk.

PVC vloeren zijn te vergelijken met vinyl maar het materiaal is iets zwaarder, dikker en sterker. De kwaliteit is inmiddels zó goed, dat een PVC vloer vaak nauwelijks van echt hout te onderscheiden is.

Een PVC vloer wordt vaak in stroken geleverd, vergelijkbaar met de afmeting van laminaatplanken. Deze stroken zijn gewoon naast elkaar te plaatsen op de vloer.

Voordelen van een PVC vloer

De PVC vloer wordt door steeds meer mensen ontdekt. En dat is ook niet zo gek want de PVC vloer heeft je veel te bieden. PVC vloeren zijn namelijk uitzonderlijk duurzaam, sterk, eenvoudig te onderhouden, zeer stabiel en stil.

Overweeg jij een PVC vloer aan te schaffen? Wij zetten de belangrijkste voordelen graag voor je op een rij:

PVC Vloer voordelen

Prijs-kwaliteitverhouding

Een PVC vloer van Vloer Het Zelf heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en is daardoor haalbaar voor elk budget.

Slijtvaste vloer

PVC is een duurzaam en slijtvast product waardoor je vloer lang mee gaat. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de levensduur van je vloer. Die zal voor een lange tijd mooi blijven.

Of deze nu gebruikt wordt op een weinig gebruikte slaapkamer, een intensief gebruikte woonkamer of in een vochtige badkamer: een PVC vloer zal in alle omstandigheden zijn mannetje staan.

PVC vloer en het gebruik van vloerverwarming

Omdat PVC warmte goed geleidt is een PVC vloer goed te combineren met een vloerverwarming.

Een PVC vloer van Vloer Het Zelf is niet gevoelig voor verschillen in kamertemperatuur, waardoor hij bij temperatuurwisseling niet zal gaan vervormen.

Vloerverwarming als hoofdverwarming met een PVC vloer

Door de goede warmtegeleiding en -verspreiding van PVC zal een vloerverwarming efficiënter zijn werk doen dan bij menig andere vloer. Het is bij de combinatie van een PVC vloer en vloerverwarming dus geen probleem om de vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken. Naast een behaaglijk gevoel in je woning zorgt dit ook voor lagere energiekosten.

Vochtbestendige PVC vloer

Omdat er in een PVC vloer geen hout of andere absorberende grondstoffen zijn verwerkt is de vloer zeer vochtbestendig. Een flinke dweilbeurt is dus totaal geen probleem voor een PVC vloer. Vanwege de hoge vochtbestendigheid van een PVC vloer is deze ook een ideale keuze voor vochtige ruimtes zoals een badkamer of keukenvloer. Je kunt nog een extra beschermende laag aanbrengen door het gebruik van een polish. Die zal ervoor zorgen dat de naden goed geseald zijn en de levensduur wordt verlengd.

PVC vloeren zijn eenvoudig in onderhoud

In de fabriek worden PVC-stroken voorzien van een PU-afwerking. Dit is een beschermende laag die slijtage tegengaat. De vloer is hierdoor eenvoudig te onderhouden.
Een PVC vloer behoeft nauwelijks onderhoud. En vanwege de vochtbestendigheid is deze eenvoudig te reinigen met een sopje en een dweil. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de vloer door indringend vocht schade oploopt.
Daarnaast is een PVC vloer eenvoudig stofvrij te houden. De vloer is niet poreus waardoor stof geen grip krijgt op de vloer. Stofzuigen en vervolgens met de dweil eroverheen is voldoende.
Aan te raden is om direct na de installatie de vloer eerst goed te behandelen met een zogenaamde polish: hierdoor worden alle naden gesloten en krijgt uw vloer een extra beschermingslaag. Een jaarlijkse herhaling van deze behandeling zal de levensduur van de vloer verlengen.

Hygiëne en allergievriendelijke vloer door gebruik van PVC

Een PVC vloer heeft een antibacteriële behandeling gehad waardoor deze zeer hygiënisch is. Daarnaast kan stof zich niet makkelijk hechten op de vloer en is deze eenvoudig te reinigen.

Een PVC vloer is dus zeer geschikt voor kinderen en mensen met bijvoorbeeld een astma aandoening.

Weinig contactgeluid bij het gebruik van PVC als vloermateriaal

Contactgeluid ontstaat bijvoorbeeld door het verschuiven van meubels en het tikken van hakken. Door de hoge dichtheid van PVC zal een PVC vloer weinig hinderlijk contactgeluid veroorzaken.

Bij een gelijmde PVC vloer zal het contactgeluid nog minder zijn doordat er geen lucht tussen de vloer aanwezig is. Omdat er geen lucht tussen de vloer is zal deze zich ook niet als een klankkast gedragen. Wel zo fijn voor jezelf en je buren.

Een PVC vloer is eenvoudig te leggen

PVC vloeren zijn gemaakt van dun materiaal, meestal slechts een aantal millimeter dik. Hiermee voorkom je problemen met de hoogte van deuren en drempels tijdens het leggen.

Voor een beetje doe-het-zelver is het leggen van een PVC vloer een fluitje van een cent. Ga je toch liever niet zelf aan de slag? Geen probleem: Vloer Het Zelf werkt met professionele leggers die jouw vloer tegen een zeer aantrekkelijke prijs vakkundig kunnen leggen.

Showroom vol PVC Vloeren

Wil je de PVC vloer graag zelf zien en voelen? Dan kun je altijd een van onze showrooms bezoeken voor een goede ervaring en advies. Er is altijd wel een winkel bij jou in buurt. Bekijk hier onze winkels. Of bekijk ons assortiment pvc-vloeren online.